مجمع علمی فرهیختگان بخش قطرویه

مجمع علمی فرهیختگان بخش قطرویه
 
- لزوم اصلاح در سياستهاي پولي ، مالي و ارزي
 
- ارتقاي بهره وري عوامل توليد
 
- لزوم تقويت همگرائي در بازارهاي منطقه اي و اسلامي
 
- توجه به امر پژوهش و تحقيقات كاربردي
 
 - لزوم اصلاح بهبود فضاي كسب و كار
 
 - تلاش در جهت حذف فساد و رانت خواري در اقتصاد و تقويت شفافيت اقتصادي
 
 - فرهنگ سازي براي اقتصاد مقاومتي
 
- اصلاح الگوي مصرف و هزينه، هم در سطح خانوارها و هم در سطح بودجه دولت
- تسريع در بهره برداري هر چه سريعتر از طرحهاي دولتي و خصوصي در دست اجرا
- تامين سرمايه نقدي طرحهاي اقتصادي موجود، با هدف توليد اقتصادي با ظرفيت كامل .
- سرمايه گذاري دولت براي ايجاد اشتغال ، توليد و توسعه كشور از محل صرفه جوئي هاي اقتصادي مردمي و دولتي در شرايط اقتصاد مقاومتي
- اجراي دقيق ، كامل و تدريجي هدفمندي يارانه ها با محوريت حمايت از توليد داخلي
- ایجاد مسیر های جدید برای توسعه تجارت خارجی از طريق توافقنامه هاي تجاري دوجانبه و چند جانبه
- اتکای بودجه به درآمدهاي غير نفتي و مالیاتي، بجای درآمدهاي نفتي
 
- اصلاح نظام هاي مالياتي، بانكي و گمركي

- ارتقاي كيفيت كالا هاي داخلي و خودكفائي در كالا هاي استراتژيك
 
- تحول مديريتي و استفاده از نيروي انساني كارآمد در اداره كشور
- لزوم نهادينه شدن و تقويت فرهنگ ايثار و مقاومت در جامعه
 
- لزوم پرهيز از شعارزدگي در بحث اقتصاد مقاومتي و تقويت بستر هاي علمي، كارشناسي و منطقي در اين ارتباط
- حفظ و تقويت اعتماد  متقابل مردم با دولت و نظام
اگر چه جاي بحث، در مورد همه موارد فوق الذكر به طور جداگانه وجود دارد، اما به نظر مي رسد، پرداختن به همه موارد، فعلا از حوصله خوانندگان محترم خارج باشد . آنچه به نظر نگارنده بعنوان پايه و اساس ورود به اقتصاد مقاومتي، مهم و قابل عنايت است ، موارد چهارگانه پاياني از موارد پيش گفته، شامل تحول مديريتي، فرهنگ ايثار و مقاومت، پرهيز از شعار زدگي و تقويت اعتماد اجتماعي مي باشند، كه در ادامه بحث اختصارا به آنها مي پردازيم:
اقتصاد مقاومتی اقتضا می‌کند تا مديريت جامعه بهينه شود و از نخبگان علمي کشور بیشتر از گذشته استفاده شود. میدان دادن به نخبگان علمي در عرصه صنعت، تجارت ،کشاورزی ،سياست و ساير زمينه ها، از ویژگی‌های رسيدن به يك اقتصاد مقاومتی مطلوب و كارآمد است. حتی اگر افرادی خارج از دولت هستند که در شرایط عادی از آنها استفاده نمي شود، باید در شرايط اقتصاد مقاومتي از وجود آنها بهره لازم گرفته شود. مي بايد شرایط به گونه‌ای باشد که نخبگان كشور بدون مانع و با انگيزه كافي، در تصميم گيري هاي خرد و كلان جامعه مشاركت پيدا كنند.
به نظر مي رسد در كشور ما با اين همه نيروي انساني جوان ، با انگيزه و كارآمد كه علاقه مند به مشاركت در فعاليتهاي اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي هستند و با اين همه استعدادها و منابع خدادادي، آنچه جای نگرانی است، فشارها و تحریم خارجی نمي باشد، بلکه نگرانی ها بيشتر عدم استفاده از توان و ظرفيتهاي مختلف كشور و يا موانع تولید و تجارت در داخل کشور است كه سبب هدر رفتن اين استعدادها و منابع خدادادي گردد. در شرايط كنوني ، همگرائي ، وحدت ملي، جذب حد اكثري و دفع حد اقلي و كنار گذاشتن تعصبات تند سياسي و جناحي و تمركز بر محور مشتركات الهي، ديني ،انساني و ملي كه همواره مورد تاكيد نظام و به خصوص مقام معظم رهبري بوده است، بهترين راهكار براي توسعه و پيشرفت كشور در قالب يك اقتصاد مقاومتي مي باشند، كه بايستي همه علاقه مندان و دلسوزان جامعه در عمل و نه در شعار، به آن اهتمام جدي داشته باشند.  
ايثار، از خود گذشتگي براي اصلاح جامعه و مقاومت در مقابل دشواريها، از اصول اوليه اي است كه انبياي الهي( ص) و ائمه معصومين ( ع) ، بدون بهره مندي از آن هرگز موفق به انجام رسالت الهي و معنوي خويش نمي شدند. پيامبران و پيشوايان ديني همواره،  با از خود گذشتگي و ايثار مثال زدني در همه امور، ايستادگي و مقاومت در برابر مشكلات طاقت فرسا، مقاومت در برابر سنت هاي غلط و مناسبات نادرست اجتماعي ، به اصلاح واقعي امورات جامعه پرداخته و رسالت هاي سنگين الهي خود را به بهترين شكل ممكن به انجام رسانيدند. امروز با داشتن چنين الگوهاي حسنه اي و با وجود اعتقادات عميق مردم مسلمان كشور ما، به اين الگوهاي ديني و الهي، نهادينه نمودن اين نوع فرهنگ در جامعه چندان دشوار به نظر نمي رسد و حتما دستيابي به آن ممكن است، اما نياز به فرهنگ سازي و تلاش مجدانه در اين خصوص وجود دارد. و اين رسالتي است كه نه تنها به دوش مسئولين فرهنگي جامعه ، بلكه به دوش تك تك افراد است تا به شكل هاي ممكن و در فرصتهاي گوناگون معرف و مروج اين نوع فرهنگ در جامعه باشند و البته وظيفه نهادهاي فرهنگي و مذهبي و حكومتي در اين خصوص بسي سنگينتر  مي نمايد. در تاريخ اسلام، موارد زيادي از اين روحيه ايثار و مقاومت در ميان مسلمانان ديده مي شود كه با مراجعه به تاريخ اسلام مي توان آنها را آموخت و براي مردم باز خواني و ترويج نمود. از جمله اينها،  پس از هجرت پيامبر اكرم(ص) و اصحابش از مكه به مدينه، مردم مدينه كه در اصطلاح تاريخ اسلام به انصار معروف شدند، از مهاجران مسلمان برادرانه  استقبال كرده و با جان و مال به حمايت از آنان برخاستند.
 
در حال حاضر نيز جامعه ما به شدت نيازمند حفظ و تقويت روحيه همدلي و ايثار براي هم نوعان و مقاومت در مورد انحرافات و مشكلات  مي باشد. ملاحظه منافع عمومي و گذشت از منافع شخصي و گروهي، براي رسيدن به منافع و مصالح توده هاي مردم ،چيزي است كه بايستي تقويت گردد. اگر هر كسي در هر جايگاهي خود را عضوي از جامعه بداند كه وظائفي  بسيار سنگينتر از رسيدن به منافع دنيائي و زودگذر دارد، بسياري از مشكلات فراروي جامعه بدست خود مردم حل شدني است.  
 
اقتصاد مقاومتي واژه اي بسيار زيبا و جذاب است، كه بايد از حد شعار خارج شده و به مرحله عمل برسد، تا نتيجه بخش باشد. قطعا نقش نخبگان جامعه در زمينه هاي مختلف اقتصادي، اجتماعي، فرهنگي و سياسي در گذر از مرحله كنوني كشور و حركت به سمت تعالي و توسعه بسيار مهم مي باشد. هر كسي بايد به سهم خود در بيان نظرات خود و انتقال آن به مسئولين امر كوتاهي نكند و مسئولين هم بايستي نظرات سازنده نخبگان جامعه را به گوش جان شنوا باشند و با تجزيه و تحليل هاي كارشناسي، بستر علمي و كارشناسي لازم را ، بدور از شعار و با درايت كامل براي عبور از تهديدات داخلي و خارجي فراهم نمايند و اعتماد مردم به قول و عمل خود را روز به روز بيشتر نمايند.
طبيعي است كه پياده نمودن هر نوع برنامه پيشرفت و توسعه، نيازمند اعتماد، همكاري و پشتيباني توده هاي مردم از آن نوع برنامه است. مردم ما در گذشته همواره اعتماد و پشتيباني خود را از نظام و انقلاب اسلامي، به طور كامل نشان داده و به مرحله عمل رسانده اند. از جمله اعتماد و اعتقاد قوي مردم به راه و منش بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران حضرت امام خميني ( ره) ، مجاهدت و مبازرات مردم در به ثمر رسيدن انقلاب اسلامي و تثبيت آن ، اداره نمودن جنگ تحميلي 8 ساله ، پذيرش بسياري از سختي ها در مسير پيشرفت كشور در سالهاي پس از انقلاب، الگوي بسيار روشني از حمايتهاي گذشته مردم بوده است. مردم در آينده نيز ، با درك شرايط  زماني، از هر گونه برنامه و سياستي كه بتواند مشكلات اقتصادي جامعه را كم كند و كشور را در مسير توسعه همه جانبه به پيش ببرد، حمايت خواهند نمود و به ياري خداوند آينده درخشاني را براي كشور عزيزمان رقم خواهند زد.
در تاریخ اسلام از سال 7 تا 10 بعثت که محاصره اقتصادی مسلمانان در شعب ابی‌طالب در مکه اتفاق افتاد، عملا هیچ معامله‌ای با مسلمانان انجام نمی‌شد و هر کس با آنها داد و ستد می‌کرد، مورد تحریم اقتصادی قرار می‌گرفت و روابط آنها قطع شده بود. در سالهای دشوار محاصره اقتصادی پیامبر اسلام (ص) به همراه مسلمانان به سختی زندگی می‌کردند، اما این سالها،  سالهاي شکوفایی  اعتماد و ارتباط پیامبر با مسلمانانی بود که در کنارش حضور داشتند. لذا درسي كه مي توان از آن زمان براي امروز گرفت، اين است كه اعتماد متقابل بين مردم و نظام مهمترين عامل براي عبور از مراحل سخت فشارهاي خارجي و تحريمها مي باشد و اين اعتماد نبايد به هيچ بهانه اي و توسط هيچ فرد و يا گروهي خدشه دار گردد. رابطه معنوی، روحانی و  همدلی بین مسئولان و مردم بايد حفظ و تقويت گردد. یکی از ابزارهای تحقق این اعتماد، همراهی و همدلی ، اطمينان دادن به مردم براي تحقق شايسته سالاري در جامعه و تحول مديريتي، با سپردن كارهاي مردم به افراد كاردان است و نه هر كسي. به طوري كه رضايت مردم از مسئولان در عمل جلب گردد. براي رسيدن به يك نوع اقتصاد مقاومتي كارآمد، استفاده از افراد قابل و توانمند در عرصه اقتصاد ،یک انتخاب نیست، بلکه یک الزام گریز ناپذیر برای مدیریت کشوری به وسعت و عظمت ایران، با سابقه درخشان تاريخي و علمي است، كه عدم تحقق آن قطعا در تضاد با منافع توده هاي مردم مي باشد و اعتماد مردم را كاهش مي دهد. همان گونه که در عملیات نظامی از فرماندهان و افراد و نیروهای ویژه و اموزش ديده  استفاده می‌شود، در  حوزه مدیریت اقتصادی و در ساير زمينه هاي پيشرفت و توسعه نیز، باید از مدیران  متعهد،متخصص و مدبر استفاده گردد.
خلاصه كلام اينكه رسيدن به توسعه و پيشرفت همه جانبه در بستر يك اقتصاد مقاومتي الزامات و پيش شرطهائي دارد كه بدون توجه به آنها ، در عمل امكان پذير نمي باشد. از مهمترين و اساسي ترين الزامات توسعه ، شايسته سالاري و تحول مديريتي، حفظ و تقويت فرهنگ از خود گذشتگي، ايثار و مقاومت، پرهيز از شعار زدگي و تقويت اعتماد اجتماعي مي باشند. با توجه به وجود الگوهاي كامل الهي و معنوي و اعتقادات قوي مردم به اين نوع الگوها، تحقق اقتصاد مقاومتي امكان پذير مي باشد. اما نيازمند جديت و برنامه ريزي در اين راه و در يك كلام عزم ملي است كه به ياري خداوند بزرگ، رحمان و رحيم تحقق پيدا خواهد نمود./ به اميد آنروز  
هميشه سربلند و در پناه حضرت حق، شاد و پيروز باشيد
 
 
 

 


نظرات شما عزیزان:

مسلم پرویزی
ساعت23:13---13 دی 1391
با سلام
واقعا ممنون، مقاله پر محتوایی بود .
انشاالله که هر یک از ما وظیفه خود را در این شرایط به خوبی بشناسیم و به آن جامه عمل بپوشانیم.


نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:

[ سه شنبه 12 دی 1391برچسب:, ] [ 13:18 ] [ دکتر رضا صداقت(رئیس هیئت مؤسس) ] [ ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

به وبلاگ علمی فرهیختگان بخش قطرویه خوش آمدید
آخرين مطالب