مردم روستاهای قطرویه فارس در اعتراض به الحاق بخش اعظمی از روستاهای قطرویه به استان کرمان در شهرداری این شهر تجمع کردند.
مردم روستاهای قطرویه فارس با تجمع در شهرداری این شهر، در آنچه اعتراض به الحاق بخش اعظمی از روستاهای قطرویه به استان کرمان مینامیدند اعتراض خود را اعلام کردند. به گزارش جنوب نیوز، این اعتراض زمانی شکل گرفت که در سایت وزارت کشور بخش عظیمی از روستاهای شهر قطرویه از توابع نی ریز فارس به استان کرمان الحاق شد و اختلافات سال های دهه ۲۰ در این منطقه را زنده کرد.
ریشه اختلافات
در حقیقت درگیریها و اختلافات درخصوص مرزبندی در این بخش به سال ۱۳۲۸ هجری شمسی بازمی گردد. زمانی که با ورود عشایرکوچ نشین ازشهرستان بردسیردرفصل قشلاق، اختلافات بین این عده از عشایر و بومیان منطقه به حدی بالا میگیرد که تنها راه خاموش کردن آتش برافروخته شده، وساطت سران قبایل قطرویه و بردسیر بوده است. درحالی که وساطت سران قبایل تنها در نقش یک مسکن عمل میکند، همراه شدن عشایر دیگر مناطق غربی استان کرمان نظیرشهرستان سیرجان، با عشایربردسیر باعث میگرددتا اختلافات باردیگرشعله ورشود.
در چنین شرایطی مسئولان وقت استان کرمان که بر اهمیت منابع غنی آهن و زمینهای حاصلخیز منطقه اشراف داشتند، در میان بیتوجهی مسئولان وقت استان فارس در فاصله زمانی سال های ۴۲ ۱۳تا ۱۳۴۶ با ادعای مالکیت بربخشهایی از این منطقه زمینه الحاق آن را به استان کرمان فراهم کردند.
اوج این دست اندازی مسئولان وقت استان کرمان و غفلت مسئولان استان فارس زمانی بود که معدن سرشار از سرمایه گل گهر به استان کرمان و شهرستان سیرجان ملحق شد. اتفاقی که اعتراض شدید مردم منطقه وبه تبع آن دخالت هنگ ژاندارمری فسا را به دنبال داشت.
اما داستان به اینجا ختم نشد و درسال های نخست پیروزی انقلاب اسلامی نیز مسئولان استان کرمان با پشتوانه برخی از نیروهای نظامی، بخشهایی ازمحدودهای با مختصات جغرافیایی ۲۹°۲۱ «۲۴ «N ۵۴°۵۱» ۸» E که قبلا به صورت منطقه آزاد کنترل میشد و در سال ۱۳۵۱ با عنوان منطقه حفاظت شده بهرام گور تحت کنترل اداره کل حفاظت محیط زیست فارس قرار گرفت را از استان فارس منتزع و به استان کرمان الحاق کردند.
و اینک...
روستاهای چاه گله، چاه خشتو، چاه کوپال، چاه خرگوشی وچاه عمیق عشایری بخش عظیمی از روستاهای مرزی شهر قطرویه از توابع نی ریزفارس محسوب میشوند که در میان سکوت مسئولان و بهت، تعجب و اعتراض مردم این منطقه درسایت وزارت کشوروبه استنادمصوبه شمارع ۲۱۷۵۳۳ت۴۸۳۰۸ هیات وزیران، به بخش گلستان شهرستان سیرجان ازتوابع استان کرمان الحاق شده است.
این اقدام وزارت کشور زمینه اعتراض مردم این منطقه از فارس را فراهم میکند و باعث میشود تا مردم این منطقه تصمیم به تحصن در فرمانداری شهرستان بگیرند، که با وساطت اعضای شورای شهر و با قول پیگیری این موضوع تا لغو مصوبه مذکور شرایط به حالت عادی باز میگردد.
موضوع صحت دارد
درحالی که در این روزها تماس با نمایندگان مردم فارس درمجلس شورای اسلامی به حدی دشوار شده است که برای تماس با جعفرقادری، نمانده مردم شیراز درمجلس شورای اسلامی دو برگ از تقویم سالانه ورق میخورد و تلفن محمدسقایی نماینده نی ریز و استهبان نیز بیش از۴۸ ساعت خاموش است، رییس شورای اسلامی استان فارس وقوع این اتفاق را تایید میکند و میگوید: از طریق نمایندگان مردم نی ریز در شورای اسلامی استان درجریان این مصوبه هیات دولت قرار گرفتهام.
مظفر مختاری میافزاید: در جلسه روز بیست و نهم شهریور سال جاری و بنا به پیشنهاد وزارت کشور، هیات وزیران باانتزاع بخش دیگری از شهرستان نی ریز و الحاق آن به شهرستان سیرجان موافقت میکند که درنهایت این موضوع به تاییدرییس جمهور نیز میرسد و مراتب به مراجع ذیربط نیز ابلاغ میشود.
وی با اشاره به اهمیت موضوع میافزاید: این موضوع نگرانی شدید اهالی شهرستان نی ریزرابه دنبال داشته که خوشبختانه با وساطت نمایندگان مردم در شورای شهر و روستا موقتا» فروکش کرده است.
مختاری ادامه داد: شورای استان با درک صحیح از حساسیت موضوع، مراتب را به، نماینده محترم ولی فقیه دراستان، استاندارفارس، مجمع نمایندگان استان، شورای عالی استان ها و دیگر دستگاههای مرتبط اعلام کرده است وخواهان پیگیری موضوع از سوی این مسئولان شده است.
نماینده مردم شیراز در شورای اسلامی استان با اشاره به انتزاع مناطق مهمی نظیر بخشهای اعظمی از پارک ملی بهرام گور، معدن سنگ آهن گل گهرو... درگذشتهای نه چندان دور افزود: مناطق جدا شده از بخش قطرویه، مناطقی سرشارازسرمایه، با فرصت ایجاد اشتغال هستند که در صورت جدا شدن از استان فارس، زیانهای جبران ناپذیری به پیکره اقتصادی و اشتغال استان وارد میکنند.
مختاری تصریح کرد: دفاع از کیان استان وظیفه مسئولان استان است و این مسئولان باید تمام توان خود را درراستای لغواین مصوبه هیات دولت به کار بندند.
گفتنی است درسال های گذشته نیز تصمیم دولت در حوزه تقسمات کشوری اختلافات و اعتراضات شدیدی را در استان فارس به دنبال داشته است که میتوان ازدرگیریهای اقلید و آباده فارس به عنوان نمونهای از آنها یاد کرد./ مرجع: ایلنا نظرات شما عزیزان: |
|